Houten - Vlondertuin 14

Vraagprijs € 875.000,-
Soort object woonhuis
Soort woonhuis tussenwoning
Bouwjaar 2005
Woonoppervlakte 168 m2
Perceeloppervlakte
Aantal kamers 6
ALGEMENE IMPRESSIE

Op unieke locatie in de geliefde Houtense wijk “De Tuin” gelegen zeer karakteristiek ruim herenhuis met maar liefst vier woonlagen, drie terrassen, twee 'eigen' parkeerplaatsen in een afgesloten parkeergarage en een vrijstaande ruime berging. De woning is gedeeltelijk voorzien van rolluiken en uitgevoerd met onderhoudsarme materialen. De videofone installatie maakt het geheel compleet.

Deze bijzondere woning is gelegen in het zogenaamde Caribisch dorp “De Goede Reede” aan de Rietplas. Een waterrijke omgeving die vanaf het privé steigerdek directe toegankelijk is en je zelf kunt kiezen of je gaat zwemmen, surfen, zeilen of op een andere wijze gaat genieten van het water. De woning is geheel omsloten door het water en dat levert aan alle zijden mooie uitzichten over diverse waterpartijen. Zeker voor waterliefhebbers een bezichtiging waard!

De woning biedt meer dan voldoende ruimte voor een gezin met twee kinderen, maar is door de huidige bewoners ingericht en ingedeeld voor een tweepersoonshuishouden. De badkamer is namelijk verruimd ten koste van de 3e slaapkamer. Deze aanpassing is eenvoudig te herstellen naar de oorspronkelijk indeling, zijnde drie slaapkamers en een basis badkamer. Zie hiervoor de oorspronkelijke tekening bij de foto's.


DE BEGANE GROND VERDIEPING

De entreehal is voorzien van een trapkast, een modern zwevend closet en fontein, een meterkast en een vrije ruimte voor het ophangen van o.a. jassen. De hal biedt toegang tot de woonkeuken, de parkeergarage en tot de woonkamer via de dichte trap. De vloer is voorzien van een robuuste eiken gewaxte vloer.

Een moderne woonkeuken met twee vaatwassers, twee hete luchtovens, twee keramische wokplaten, een inductie kookplaat, een inbouw koffieapparaat in de muur en een zeer krachtige vrijhangende afzuiginstallatie. De woonkeuken biedt een rechtstreekse toegang op het privéterras direct aangrenzend en met uitzicht op de schitterende Rietplas en het vogeleiland aan de overzijde. Een ruimte die ontwaakt bij een opkomende zon en een perfecte plek om te vertoeven om te ontwaken. De vloer is voorzien van een robuuste eiken gewaxte vloer.

De ruime bijkeuken op deze verdieping is voorzien van o.a. een wasmachine, een droger, een extra koelkast, een vriezer en ruime bergingsmogelijkheden. Deze technische ruimte is voorzien van een eigen buitendeur die rechtstreeks toegang biedt tot de parkeergarage. De vloer is voorzien van beton in kleur.


DE EERSTE VERDIEPING

De gigantische living biedt zowel een rechtstreekse toegang tot het waterterras aan de Rietplas alsook op het riante zonneterras. De woonkamer is voorzien van een moderne open gashaard welke op afstand bediend kan worden. Wanneer er aan de waterkant op de begane grond aangebeld wordt, dan kan je middels de videofone in de woonkamer de voordeur openen.

Vanuit de woonkamer kan je naar beide terrassen gelegen op deze verdieping. Tevens kan je middels een dichte trap naar de tweede verdieping. De vloer is voorzien van een robuuste eiken gewaxte vloer.

Het waterterras op deze verdieping is bij uitstek het domein voor het ochtendontbijt met een pittoresk uitzicht op en over de Rietplas en haar kwakende gevleugelde bewoners. De vloer is voorzien van hele dikke harthouten vlonderdelen.

Het riante zonneterras aan de andere zijde van de woonkamer, biedt eveneens uitzicht op een mooie waterpartij en is de plek van de woning waar de zon vanaf het middaguur volop in haar element is. Veelal dus ook de plek om de dag met een wijntje en lekkere tapas af te sluiten. De vloer is voorzien van hele dikke harthouten vlonderdelen. Ligging west (6m breed x 10m diep)


DE TWEEDE VERDIEPING

Deze verdieping heeft een overloop, een separaat modern zwevend closet en fontein, een grote slaapkamer met uitzicht op de Rietplas, een slaapkamer met uitzicht over het riante terras en de aangrenzende waterpartij, een boudoir ofwel zoals ze dat in de 18e eeuw noemde een pruilkamer voor de vrouw des huizes, een grote badkamer met twee wastafels, een aparte douche en een bad met televisie aan het voeteinde. De overloop biedt toegang tot de derde verdieping, zijnde de zolder. De vloer is voorzien van luxe vloerbedekking.


DE DERDE VERDIEPING

De zolder is een bruikbare (loopbare) ruimte die zich over de gehele woning uitstrekt. Indien gewenst kan hier een kinderkamer van gemaakt worden. Een klein raampje in de kop van de gevel biedt uitzicht biedt op de Rietplas. De standaard vlizotrap heeft plaats gemaakt voor een vaste trap, waardoor de zolder eenvoudig bereikbaar is via een normale gangdeur. Alleen dient er bij de laatste treden wel een beetje gebukt te worden vanwege de schuine kap.

De cv-installatie en de mechanische ventilatie is gesitueerd op deze zolder. De vloer is voorzien van luxe vloerbedekking.Oplevering: in overleg.

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

Overdracht

Vraagprijs € 875.000,-
Koopconditie Kosten koper
Status Beschikbaar
Servicekosten p/m € 47,-

Bouwvorm

Soort object woonhuis
Soort woonhuis tussenwoning

Kenmerken

Doel
Permanente bewoningja
Recreatie woningnee
Maten en ligging
Ligingaan water, vrij uitzicht, open ligging
Inhoud (m³)630
Gebruikersoppervlakte (m²)168
Gebouw gebonden buitenruimte (m²)101
Bouwjaar
Bouwjaar2005
Periode2001-
In aanbouwnee
Onderhoud
Onderhoud binnenuitstekend
Onderhoud buitenuitstekend
Bergruimte
Schuur / Bergingvrijstaand steen
Voorzieningvoorzien van elektra
Isolatiedakisolatie, geen spouw, geen isolatie
Aantal1
Diversen
Isolatiedakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Daktypezadeldak
Dak materiaal
Installatie
Warm waterc.v.-ketel, elektrische boiler eigendom
Voorzieningen
Voorzieningmechanische ventilatie, rolluiken, rookkanaal
Tuin
Tuinzonneterras
Kwaliteitverzorgd
Oppervlakte (m²)100
Hoofdtuin
Typezonneterras
Positiezuid
Achteromnee
Lengte (m)1500
Breedte (m)600
Oppervlakte (m²)100
Garage
Soortinpandig, parkeerkelder, parkeerplaats
Voorzieningvoorzien van elektra
Capaciteit2
Totaal aantal1
Parkeren

Woonhuis

Soort woningherenhuis
Type woningtussenwoning
KenmerkWoningwaterwoning

Verdiepingen

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers2

Woonlagen

Begaande grond
Verdieping nummer0
Aantal kamers2
Overige ruimte(s)toilet, bijkeuken, hal
Verdieping
Verdieping nummer1
Aantal kamers1
Verdieping
Verdieping nummer2
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers2
Badkamer_Voorzieningen
Overige ruimte(s)toilet, overloop
Zolder
Verdieping nummer3
Aantal kamers1